Tuesday, March 8, 2011

March with the Jazz Masters






5 Μαρτίου
Talk of the town

Η μπάντα Talk Of The Town αποτελείται από τρείς άρτια καταρτισμένους μουσικούς, όλοι με μεγάλη εμπειρία από ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους της Αθήνας. Ο κιθαρίστας Στέλιος Παρασκευάς έχει σπουδάσει jazz μουσική στο πανεπιστήμιο του Arnhem της Ολλανδίας. Το 2006 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και συνεχίζει την ενεργή του δράση με πολλές συνεργασίες με γκρούπ και μουσικούς. 
Ο πιανίστας και οργανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος σπούδασε στο πανεπιστήμιο Trinity College of Music του Λονδίνου. 
Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα σχημάτισε με τον Στέλιο Παρασκευά διάφορα μουσικά σχήματα, ένα από τα οποία είναι και αυτό. Η μακροχρόνια γνωριμία τους, που ξεκινάει πολλά χρόνια πρίν οι δύο μουσικοί φύγουν στο εξωτερικό για τις σπουδές τους, καθιστά εύκολη και δημιουργική τη συνεργασία τους επιτρέποντάς τους να συνυπάρχουν μουσικά σε διάφορα σύνολα που έχουν κατά καιρούς σχηματίσει. 
Το trio ολοκληρώνεται με την παρουσία του δυναμικού και ταλαντούχου drummer Γιάννη Αγγελόπουλου, που σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Rotterdam της Ολλανδίας, προσφέροντας την απαραίτητη ρυθμική βάση πάνω στην οποία χτίζεται το μουσικό σύνολο Talk Of The Town.
Το γκρούπ κινείται με ευκολία ανάμεσα στα μουσικά στύλ. Η ευχάριστη jazz δίνει τη θέση της στη ρυθμική βραζιλιάνικη bossa, ενώ οι funk διαθέσεις της μπάντας είναι εμφανείς. Μια εναλλαγή από μουσικά ιδιώματα συνθέτει την ταυτότητα του trio καθιστώντας την ένα από τα πρωταγωνιστικά σχήματα στις live εμφανίσεις της Αθήνας.
Το μουσικό σχήμα  Talk of town αποτελείται απο τούς:

Στέλιο Παρασκευά        -  κιθάρα
ΒαγγέληςΣτεφανόπουλο   -  organ
Γιάννη Αγγελόπουλο         -  τύμπανα



12 Μαρτίου
Takis Barberis Group
Το μουσικό σχήμα Takis Barberis Group παρουσιάζει παλαιότερες αλλά και νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις του Τάκη Μπαρμπέρη με πολλά στοιχεία από jazz, funk, rock, ινδική, βαλκανική και ελληνική μουσική & αποτελείται 
από τούς:

Τάκη Μπαρμπέρη - κιθάρα
Δημήτρη Σεβδαλή - πλήκτρα
Χρήστο Κεχρής - μπάσο
Μιχάλη Καπηλίδη - τύμπανα

Takis Barberis Discography:
"Something From July" "(Lyra 1990)
"Αre You Happy?"(Lyra 1992)
"Episodes"(Lyra 1995)
"Naiva"(Lyra 1998)
"Porto Kayio"(Libra 2004)
“In Parallel” w.Petroloukas Chalkias(Lyra 2010)





19 Μαρτίου
President Jazz Band
Όλα ξεκίνησαν όταν παρουσιάστηκε η ανάγκη να σχηματιστεί ένα γκρουπ το οποίο θα είχε την δυνατότητα να πλαισιώσει και να υποστηρίξει διάφορους μουσικούς προσκεκλημένους από το εξωτερικό. Θα έπρεπε να είναι μία μπάντα ευέλικτη, που να μπορεί να κινηθεί με άνεση ανάμεσα στα διάφορα μουσικά ιδιώματα, και με έμφαση στην jazz.
Μία τόσο απαιτητική και πολυποίκιλη μουσική όπως η jazz απαιτεί μουσικούς με έντονη την διάθεση για αυτοσχεδιασμό και εξερεύνηση των καινούριων δρόμων που ανοίγονται στα πλαίσια κάθε καινούριας συνεργασίας.
Έχοντας υπόψη τα παραπάνω δημιουργήθηκε η President Jazz Band για να καλύψει τις ανάγκες αυτού του project. Η President Jazz band, είναι ένα μουσικό σχήμα που θα διαμορφώνει τη μουσική του χροιά ανάλογα τα α χαρακτηριστικά του εκάστοτε προσκεκλημένου μουσικού από το εξωτερικό!
Ο σαξοφωνίστας Alex Foster  ο κιθαρίστας Στέλιος Παρασκευάς, ο drummer Σεραφείμ Μπέλλος, & ο κοντραμπασίστας Περικλής Τριβόλης, είναι οι μουσικοί που απαρτίζουν τη President jazz band με την οποία  θα πλαισιώσουν καταξιωμένους μουσικούς από τη παγκόσμια Jazz σκηνή. 

Alex Foster - Σαξόφωνο
Στέλιο Παρασκευά - Κιθάρα
Περικλή Τριβόλη - Μπάσο
Σεραφείμ Μπέλλο - Τύμπανα




Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 26 /3 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΒΑΛΕΤΕ




5 March
Talk of the town, with:
Stelio Paraskeva       -  guitar
Vageli Stefanopoulo  -  organ
Yianni Agelopoulo      -  drums


12 March
Takis Barberis Group, with:
Takis Barberis - guitar
Dimitris Sevdalis - keys
Christos Kechris - bass
Michalis Kapilidis - drums


19 March
President Jazz Band

Alex Foster - Sax
Stelios paraskevas - Guitar
Periklis Trivolis - Bass
Serafim Bellos - Drums





President Hotel, 43 Kifissias Av.
Athens, Greece
Rsvp 2106989000




No comments:

Post a Comment