Thursday, November 17, 2011

"Magico" in Athens!!


Η μουσική της Ανδαλουσίας διακρίνεται από το γεμάτο πάθος ύφος της, καθώς και από την ικανότητα της  να διατηρεί αναλλοίωτα τα  έντονα χαρακτηριστικά της, ακόμα και στις περιπτώσεις που «αναμιγνύεται» με άλλα μουσικά είδη.
Προφανώς  η «προσαρμοστική» ιδιότητα της Ανδαλουσιανής μουσικής οφείλεται στη προέλευση της - στις «ρίζες» της, καθώς  η ίδια προέρχεται από τη μουσική ζύμωση που δημιουργήθηκε από τη συνάντηση και αλληλεπίδραση πολλών και διαφορετικών (μουσικών) ιδιωμάτων. Στο πολυμορφικό μουσικό τοπίο της διακρίνονται επιρροές από την Ευρωπαϊκή και Αραβική κλασσική μουσική, τη παραδοσιακή μουσική των τσιγγάνων (και πιο συγκεκριμένα τη μουσική που προέρχεται από την «γεννήτορα» πατρίδα των τσιγγάνων, δηλαδή το Ρατζαστάν της Ινδίας), των υποσαχάριων φυλών της Δυτικής Αφρικής (Γκνάουα), των Οριένταλ στοιχείων  από τις μεσογειακές χώρες της Βορείου Αφρικής, αλλά και του μεταγενέστερου Τάνγκο.

Και εμείς, εδώ στο Jazzin Athens περιγράψαμε όλα τα παραπάνω με μια λέξη >>>  “Magico

Μια τέτοια μαγική βραδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι παραβρεθούν τη Κυριακή 20 Νοεμβρίου στη Στέγη γραμμάτων και τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Στη συναυλία των Dave Holland και Pepe Habichuela. 
Ο Dave Holland είναι ένας από τους σημαντικότερους εν’ ζωή Τζαζ μουσικούς και η πρόσφατη βράβευση του απο το Down Beat (Best Bass player) έρχεται ως επιβράβευση της εξαιρετικά δημιουργικής περιόδου την οποία διανύει. Ο Pepe Habichuela ή αλλιώς  Jose Antonio Carmona γεννήθηκε στη Γρενάδα και προέρχεται από μια οικογένεια με μεγάλη μουσική παράδοση. Σήμερα ο Pepe Habichuela αναγνωρίζετε ως ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές της Ανδαλουσιανής μουσικής καθώς η εκθαμβωτική του δεξιοτεχνία και οι νεωτεριστικές του διαθέσεις έχουν αφήσει το στίγμα τους σε αυτήν.

Το μείγμα Ανδαλουσιανής και Τζαζ μουσικής αναμένεται να δημιουργήσει μια μαγική ατμόσφαιρα και για αυτό το λόγο θελήσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποια από τα μέλη μας να παρευρεθούν σε αυτή τη συναυλία, δίνοντας τους και παράλληλα τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μουσική συνεύρεση δύο πολύ σημαντικών καλλιτεχνών.
Έτσι προσπαθήσαμε και καταφέραμε με την υποστήριξη της Στέγης Γραμμάτων και τεχνών, τη διάθεση 32* εκπτωτικών εισιτηρίων στήν ειδική τιμή των 12 ευρώ (!) για τα μέλη του Jazzin Athens!
Για να κάνετε κράτηση αρκεί:
Α> Να έχετε κάνει ή να κάνετε like στη σελίδα  του Jazzin Athens
Β> Να αποστείλετε ένα email στη διεύθυνση jazzinathens@gmail.com με θέμα  Συναυλία «Dave Holland». Θα σας παρακαλέσουμε να μη παραβλέψετε να μας αποστείλετε το ονοματεπώνυμο σας καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Γ> Να προλάβετε!! Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες!

* Ειδικότερα για τις πρώτες κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν (2 εισιτήρια) θα δοθούν VIP θέσεις, ενώ για τις υπόλοιπες κρατήσεις θα δοθούν θέσεις στη Β’ σειρά – πλατεία (συνολικά 30 εισιτήρια). Όλα τα εισιτήρια είναι σε προνομιακή θέση!












No comments:

Post a Comment