Sunday, January 8, 2012

18/1/2012 > Τζαζ βραδιά στο Μουσείο Μπενάκη > Vaggelis Stefanopoulos trio > Presentation of the debut album


Vagelis Stefanopoulos Trio στο Μουσείο Μπενάκη
“Sailing on a marsipus”
18 Ιανουαρίου 8μμ
Πειραιώς 138


Το μουσείο Μπενάκη με τη διάθεση 4 δωρεάν εισιτηρίων θα δώσει την ευκαιρία σε 4 μέλη του Jazzin Athens να παρακολουθήσουν τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τη Τετέρτη 18 Ιανουαρίου!
Για να κάνετε κράτηση αρκεί:
Α> Να έχετε κάνει ή να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook >  Jazzin Athens 
Β> Να αποστείλετε ένα email στη διεύθυνση jazzinathens@gmail.com με θέμα  Συναυλία «Vagelis Stefanopoulos Trio». Θα σας παρακαλέσουμε να μη παραβλέψετε να μας αποστείλετε το ονοματεπώνυμο σας καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.


Ο πιανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος, με το Vagelis Stefanopoulos Trio και τον διεθνούς φήμης νεοϋορκέζο τραγουδιστή της jazz Jd Walter θα ερμηνεύσει τη μουσική από την πρώτη του δισκογραφική κυκλοφορία με τίτλο “Sailing on a marsipus”, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, στο Μουσείο Μπενάκη  στην οδό Πειραιώς 138, στις 8μμ. 

Το  “Sailing on a marsipus” πρόκειται για ένα αλληγορικό ταξίδι στον κόσμο της σύγχρονης jazz, με εικόνες και διαθέσεις από διάφορα μέρη του κόσμου μέσα από τη ματιά ενός βρέφους που γνωρίζει τον κόσμο σε έναν μάρσιπο.

Σύγχρονη ευρωπαϊκή jazz, αφρικάνικοι ρυθμοί και κλασική μουσική συναντώνται σε μια εξαιρετική μουσική μίξη διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων από τις διάφορες στάσεις του ταξιδιού από το Capetown και τη Δυτική Αφρική ως τη Νέα Υόρκη. Νυχτερινές σκηνές στο πλοίο, μαγικές θαλασσινές οντότητες, τρικυμία στον ανοιχτό ωκεανό, μέχρι την άφιξη στο πολυπόθητο λιμάνι, είναι μερικές από τις εικόνες που συνθέτουν αυτή την μουσική διαδρομή.

Το κοινό θα συνοδεύσει στο μουσικό ταξίδι, μαζί με το “Vagelis Stefanopoulos Trio” και ο Jd Walter, που συμμετείχε φιλικά και στο δίσκο, ερμηνεύοντας με το δικό του μοναδικό τρόπο ένα από τα πιο γνωστά jazz standards.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη.


 Το Vagelis Stefanopoulos Trio είναι οι Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πιάνο), Πέτρος Βαρθακούρης, (κοντραμπάσο) και Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα).

To Vagelis Stefanopoulos Trio είναι ένα από τα ανερχόμενα σχήματα της ελληνικής jazz σκηνής, με τρεις ταλαντούχους μουσικούς, που πειραματίζονται στο χώρο της σύγχρονης jazz, αντλώντας στοιχεία από διαφορετικές παραδόσεις και κουλτούρες. Τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί αφοσιωμένοι στην τέχνη τους αλλά και στην ομαδικότητα που αυτή απαιτεί. Ο κάθε ένας τους, έχει στο βιογραφικό του πληθώρα ηχογραφήσεων και συμμετοχών, καθώς και αξιόλογα προσωπικά project. Μερικά από αυτά είναι: Jazznovation, Gojam Group, Jan Van Engel, Haig Hatzijian group, Μartha Mavroeidi Trio κα. Το σχήμα έκανε τα πρώτα του βήματα με αφορμή την συμμετοχή των μελών του στην ορχήστρα του Χρήστου Θηβαίου. Η μουσική του Τρίο είναι ένας διάλογος των τριών μουσικών πάνω στις συνθέσεις του Βαγγέλη Στεφανόπουλου στις οποίες ο Γιάννης και ο Πέτρος κινούνται με χαρακτηριστική άνεση και ελευθερία. Το Vagelis Stefanopoulos Trio στη σύντομη πορεία του, έχει ηδη κάνει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις καθώς και ηχογραφήσεις για τρίτους.

Το Sailing on a marsipus  είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Vagelis Stefanopoulos Trio. Μια δουλειά με δικιά της φωνή και χαρακτήρα που αντλεί επιρροές από διάφορα είδη της jazz και μουσικών του κόσμου. Η ιδέα του άλμπουμ είναι το ταξίδι. Το ταξίδι στη θάλασσα, στοιχείο παγκόσμιο αλλά και πολύ ελληνικό. Το ταξίδι όμως μέσα από την ματιά ενός βρέφους που γνωρίζει τον κόσμο σε έναν μάρσιπο.


Vagelis Stefanoulos Trio
Sailing on a Marsipus
18 Ιανουαρίου 8μμ
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Τιμή Εισητηρίων
10 ευρώ/8ευρώ μειωμένο

Προπώληση
Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη Βας.Σοφίας & Κουμπάρη 1 και Πειραιώς 138.
Ελεύθερη είσοδος για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε
————————————————————————————————————

Με την Ευγενική Υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη






No comments:

Post a Comment