Wednesday, May 9, 2012

10/5/2012 Conference Stockhausen/ Λαδόπουλος/ Ρακόπουλος/ Αμίρης/ Andersen/ Héral >> Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

10 Μαΐου 2012
20:30 Κεντρική Σκηνή

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μοναδική συναυλία Conference των Stockhausen, Λαδόπουλου, Ρακόπουλου, Αμίρη, Andersen και Héral θα έχουν 40 μέλη του Jazzin Athens!
Με την υποστήριξη της Στέγης Γραμμάτων και τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση εξασφαλίσαμε τη διάθεση 40 εκπτωτικών εισιτηρίων στην ειδική τιμή των 12 ευρώ!
Για να κάνετε κράτηση αρκεί:

Α> Να έχετε κάνει ή να κάνετε like στη σελίδα  του Jazzin Athens
Β> Να έχετε κάνει ή να κάνετε like στη σελίδα  της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών
Γ> Να αποστείλετε ένα email στη διεύθυνση jazzinathens@gmail.com με θέμα  "Συναυλία Conference". Θα σας παρακαλέσουμε να μη παραβλέψετε να μας αποστείλετε το ονοματεπώνυμο σας καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Δ> Να προλάβετε!! Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες!



 Το 2010, ο Markus Stockhausen μαζί με μια εξαιρετική ομάδα Ελλήνων μουσικών (Αντώνης Λαδόπουλος, Βασίλης Ρακόπουλος, Σάμι Αμίρης), άνοιξαν την αυλαία των μουσικών δρώμενων της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, «εκτός των τειχών» στο Ινστιτούτο Γκαίτε, πριν ακόμη γίνουν τα εγκαίνια του κτιρίου της Λεωφόρου Συγγρού. To σχήμα παρουσίασε ένα πολυδιάστατο καλειδοσκοπικό πρόγραμμα που ξεκινούσε από το στάσιμο του Ευριπίδη «Κατολοφύρομαι…» και κατέληγε σε αταξινόμητες αυτοσχεδιαζόμενες αλληλουχίες φράσεων, ρυθμών, αρμονιών. Ήταν ένα περίτεχνο ηχητικό τοπίο, ακραίου πλην όμως ομογενοποιημένου εύρους, από τα αρχαϊκά χρωματικά τετράχορδα έως τις δοκιμές μιας σύγχρονης τεχνοτροπίας, μελωδικής, ανθρώπινης, απαλλαγμένης από όσα δεν άντεξαν στο χρόνο.
Φέτος, το σχήμα επιστρέφει ενισχυμένο με την παρουσία δύο πρωταγωνιστών της σύγχρονης μουσικής σκηνής, τον πολύπειρο μπασίστα Άριλντ Άντερσεν, έναν από αυτούς που έδωσαν νόημα στον όρο ευρωπαϊκή τζαζ, και τον θεαματικά ανερχόμενο Πατρίς Εράλ, έναν ντράμερ και περκασιονίστα με εκτεταμένο εύρος ενδιαφερόντων, γι’ αυτό και περιζήτητο.
Ο Μάρκους Στόκχαουζεν είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς και εύστροφους δημιουργούς της εποχής μας. Τρομπετίστας και συνθέτης, από νωρίς ενδιαφέρθηκε για την κλασική μουσική, την τζαζ και την αβάν-γκαρντ. Ο πατέρας του, Κάρλχαϊντς (μείζων φυσιογνωμία της μεταπολεμικής πρωτοπορίας), στάθηκε μέντοράς του για 25 χρόνια, γράφοντας ειδικά γι’ αυτόν αρκετά έργα. Σχέσεις συνεργασίας διατηρεί επίσης με τον αδελφό του Σιμόν, έναν ιδιαίτερα αξιόλογο μουσικό. Έχει δημιουργήσει παρτιτούρες φωνητικών και συμφωνικών έργων κατόπιν παραγγελιών από διάφορα αναγνωρισμένα σύνολα (London Sinfonietta, Orchestra d’Archi Italiana, RIAS Chamber Choir, Swiss Jazz Orchestra κ.ά.). Σήμερα συνθέτει για τον κινηματογράφο, συμμετέχει σε πολλά σχήματα καταξιωμένων τζαζ μουσικών, διδάσκει, δραστηριοποιείται ως σολίστ τρομπετίστας, ενώ η δισκογραφία του περιλαμβάνει περισσότερα από 60 CD.
Η παρουσία του στη χώρα μας είναι τακτική (Κυκλάδες, Ιούλιος 2011: Σύρος, Τήνος, Πάρος, Νάξος), ενώ το ίδιο ισχύει και για τις συνεργασίες του με Έλληνες μουσικούς (Κατσούλης, Κοκιούσης, Φαραζής, Καλούδης, Ρακόπουλος, Αμίρης, Λαδόπουλος). Στους τρεις τελευταίους, που συγκαταλέγονται σε ό,τι πιο ταλαντούχο και εφευρετικό έχει να προτείνει η ελληνική σκηνή, οφείλουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία του “Conference”.
undefined
Markus Stockhausen: τρομπέτα
Αντώνης Λαδόπουλος: σαξόφωνο
Βασίλης Ρακόπουλος: κιθάρα
Σάμι Αμίρης: πιάνο
Arild Andersen: μπάσο
Patrice Héral: κρουστά


No comments:

Post a Comment